Антиќ од Врање се вакцинирал со Фајзер, а се ревакциниран со кинеска и заврши во одделот за интерна медицина

- Advertisement -

С.Лажан Антиќ од Врање бил вакциниран, како што вели, со вакцината Фајцер во локалниот Здравствен дом, а кога дошол на ревакцинација со себе зел документ за вакцинација Сепак, наместо втората доза на Фајзер, тој ја прими кинеската вакцина.

„Преку е-влада, тие ме известија да аплицирам за повторна вакцинација на 18 февруари. Ја зедов картичката и ја предадов. Ја примив вакцината во спортската сала мислејќи дека е од истиот производител, но се покажа дека не е. Тоа му го рече збунетиот лекар веднаш по вакцинирањето “, вели Антиќ.

После тоа, тој најмногу чувствуваше тешкотии, вртоглавица.

- Advertisement -

„Бев во собата за итни случаи четири часа и во одделот за интерна медицина два дена, а исто така бев и на неврологија“, објаснува тој.

Тој тврди дека никој од лекарите не му објаснил зошто се чувствува лошо.

„Го замолив докторот да ми даде во писмена форма, но никој не сакаше и не се осмелуваше“, тврди тој, а на прашањето како се чувствува, тој ми одговара саркастично: „Шарено“

Последни објави

spot_img

Поврзани објави