БИБЛИЈАТА ВЕЛИ ОВА Е НАЈЛОШИОТ ГРЕВ ШТО МОЖЕМЕ ДА ГО НАПРАВИМЕ: Никогаш не би помислиле, а тоа носи НАЈСУРОВА КАЗНА

- Advertisement -

БИБЛИЈАТА ВЕЛИ ОВА Е НАЈЛОШИОТ ГРЕВ ШТО МОЖЕМЕ ДА ГО НАПРАВИМЕ: Никогаш не би помислиле, а тоа носи НАЈСУРОВА КАЗНА.Секој жив човек греши, но најважно е тоа да не го правиме свесно и да ги исправиме нашите лоши постапки.Според народното мислење, најтешкиот грев што човек може да го направи е убиството , а со тоа се согласуваат и многу правни експерти. Меѓутоа, според Стариот завет, има многу потешки работи за кои секој од нас може да одговара . Како што е напишано во Библијата, Бог ги казнува убијците и крадците за гревови до четвртата генерација .

Жена која го изневерува својот сопруг – да ја следи страста , затоа што похотата и е поважна од љубовта. Стариот завет вели дека страста и неумереноста на жената е поопасна од убиството. Наследниците на блудницата се проколнати до 10 генерации.

Ако не убиство, тогаш кој е најголемиот грев?

- Advertisement -

За тоа најдобро сведочи приказната за сопругата на кралот Давид. Имено, Михела му го префрлила на сопругот кога тој од радост заиграл „пред Господа“ и се однесувал, како што и се чинело, непристојно за крал. Таа доживеа чувство на супериорност и презир кон нејзиниот сопруг – и беше казнета со тоа што стана неплодна.

Излегува дека за убиство, потомците се казнуваат до четвртата генерација, за прељуба – до десеттата генерација, а презирот и чувството на супериорност доведуваат до фактот дека децата едноставно престануваат да се раѓаат .

Последни објави

Лекарите останаа без зборови! Излегува дека брчките исчезнуваат засекогаш ако наутро

Лекарите останаа без зборови! Излегува дека брчките исчезнуваат засекогаш ако наутро Веројатно сте слушнале за придобивките од сода бикарбона повеќе од еднаш. Многу е ефикасен во...

Ја видов свекрвата ми стави нешто во чајот и решив незабележано да ги сменам филџаните

Ја видов свекрвата ми стави нешто во чајот и решив незабележано да ги сменам филџаните Руслана отсекогаш знаела дека нејзината свекрва Наталија Александровна не ја...

Го нарекуваат медицински џем затоа што делува како лек: јадете го пред спиење и наутро ќе ги испразните цревата

Го нарекуваат медицински џем затоа што делува како лек: јадете го пред спиење и наутро ќе ги испразните цревата Овој џем кој се приготвува од...

Научниците потврдија: душите не умираат – се враќаат во универзумот. Еве ја потресната приказна за маж кој се вратил од другиот свет!

Научниците потврдија: душите не умираат – се враќаат во универзумот. Еве ја потресната приказна за маж кој се вратил од другиот свет! Списанието Reanimation објави...

Растение кое мора да го имате дома: Лекува бронхитис, воспаление на грлото и синусите, проблеми со варењето…

Растение кое мора да го имате дома: Лекува бронхитис, воспаление на грлото и синусите, проблеми со варењето...Маслото од лаванда уште се нарекува и 'мајка...

Поврзани објави

error: Content is protected !!