Бранко Героски се „раскара“ со таткото на Премиерот Заев, Панче

- Advertisement -

Новинарот Бранко Героски, вчера на социјалните мрежи објави фотографија од Зоран Заев и Венко Филипче, на која тие даваат кр в и се поздравуваат со рацете..

Бранко Героски над фотографијата напиша:

- Advertisement -

„Овие двајцава на крајот ќе се земат…“

Коментарите под статусот се различни, но преовладуваа оние кои го осу-дуваат ваквиот коментар на Героски..

Еден од оние кои му забележаа за овој коментар на Героски, беше и таткото на Премиерот Зоран Заев, Панче Заев:

„Бранко Геровски дали си све-сен што напиша и немој ти да се правиш многу па метен мислев дека си новинар но ти си…“

На ова, одговори Бранко Героски:

„Панче Заев. Видете, да ви објаснам нешто што требало да ви го објасни вашиот син. Јас немам татко и мајка (пок – ојни се), но имам деца.

Тие се пристојни и не може да им се случи да седнат на Фејсбук и да го бра-нат татко им. Тоа е кодекс на поведение во моето семејство.

Инаку, јас не ви поставив никаков ул-тиматум, само ви дадов шанса да се повлечете од нешто со што му ште тите на вашиот син Зоран.

Ама, вие очигледно сакате со мене сил еџ-иски да се рас-правате. Очигледно е дека постои потреба некој повторно да ве поучи, некој од вашите најблиски.“

Следеше повторно одговор од Панче Заев: „Бранко Геровски јас знам многу повеке што да ти кажам, но не ми личи уживај ја демократијата што ти е дадена и не ми поставувај ул-тиматиуми, мојот син има родители има жена и деца.“

Полемиката продолжи и понатаму, а Геровски реобјави еден коментар од таткото на Зоран Заев (можете да проследите на неговиот профил).

Сепак, коментарите се дека е нормална реакцијата на родител за своето дете, па било тоа и Премиерот на државата.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави