Видео: Два залака до банкрот Најскапото чоколадо на светот

- Advertisement -

Најскапото чоколадо на светот чини 8 илјади евра

Најскапото чоколадо произведено на светот, кое и по три години го држи рекордот, е всушнаст лимитирано издание од 1.000 бонбони од чоколадо во вредност од 7.728 евра по парче.

Секоја бонбона е покриена со злато што може да се јаде. Ова чоколадо беше изложено на фестивалот на чоколадо во Португалија, а имаше и свои чувари.

- Advertisement -

Чоколадните бонбони се полни со шафран, бели тартуфи, ванила од Мадагаскар и златни лисја.

 

Последни објави

spot_img

Поврзани објави