ВИДЕО: Домородци ја пеат „Македонско девојче“

- Advertisement -

Да се потсетиме на легендарната македонска песна на големиот Јонче Христовски, прифатена од народот како народна, која никогаш не звучела поинтересно.

Благодарение на светски реномираната македонска фотографка Билјана Јуруковски.

„Еве како ја пееме „Македонско девојче“, на гости кај Сурма, со домородните луѓе на границата помеѓу Етиопија и Јужен Судан.“

- Advertisement -

ShiloMagazin

Последни објави

spot_img

Поврзани објави