Во брадата има повеќе бактерии отколку во крзното на вашето куче

- Advertisement -

Мажите во своите бради имаат доста бактерии кои можат да бидат и опасни по здравјето.Можеби траело „цела вечност“ брадата да ви постигне одредена должина и да ја обликувате онака како што сакате, но што ако дознаете дека во не аима повеќе бактерии отколку во крзното на вашето куче?

За потребите на истражувањето кое довело дов аков заклучок, биле земени примероци од брада на 18 мажи и крзно на 30 кучиња, а потоа биле споредени резултатите.
Научниците пронајдоа многу повеќе бактерии во брадата на мажите отколку во крзното на кучињата. Врз основа на овие резултати, кучињата се сметаат за почисти во споредба со брадите на мажите, вели проф. Андреас Гатзајт. До 76 години, пронајден е голем број бактерии. Во според со тоа, кај 23 од 30 кучиња пронајдено е високо ниво бактерии, а кај останатите седум умернео ниво, поради што кучињата практично се почисти од брадите.

Научниците истакнуваат дека кај седум мажи биле пронајдени бактерии кои претставуваат закана врз здравјето на човекот.
Мислам дека во секакви непријатни работи може да се најде ако земете примероци од човечка коса или рака. Не верувам дека брадите сами по себе се нехигиенски, смета основачот на Beard Liberation Front, Кит Флет.

- Advertisement -

Фото: Пиксабеј

Последни објави

НЕМА ДА ИМАТЕ ЛОШ ЗДИВ АКО ОВА ГО ПИЕТЕ СЕКОЕ УТРО

НЕМА ДА ИМАТЕ ЛОШ ЗДИВ АКО ОВА ГО ПИЕТЕ СЕКОЕ УТРО Дали имате дигестивни проблеми, дали страдате од непријатен мирис на пот и лош здив?...

ЛЕКАРИТЕ ОТКРИЛЕ КОЈА ХРАНА НАЈМНОГУ ТРЕБА ДА ЈА ЈАДЕТЕ НА ЕСЕН: Не само што е здрава, туку и ќе ви го промени расположението за...

ЛЕКАРИТЕ ОТКРИЛЕ КОЈА ХРАНА НАЈМНОГУ ТРЕБА ДА ЈА ЈАДЕТЕ НА ЕСЕН: Не само што е здрава, туку и ќе ви го промени расположението за...

Секоја вечер пиела по едно ПИВО: Еве што се случи со ОРГАНИЗМОТ по една година!

Секоја вечер пиела по едно ПИВО: Еве што се случи со ОРГАНИЗМОТ по една година!Верувале или не, пиењето едно пиво дневно е исклучително добро...

Легнавте да СПИЕТЕ и чуствувате ГЛАД: Не мора да јадете, направете го ОВА!

Легнавте да СПИЕТЕ и чуствувате ГЛАД: Не мора да јадете, направете го ОВА!Нутриционистите советуваат дека течноста сепак е вистинскиот избор Сите сме имале многу пати...

ВАКА СЕ КИСЕЛЕЛА ЗЕЛКАТА ВО ЈУГОСЛАВИЈА: Нема да СЕ РАСИПЕ ако само го додадете ОВА!

ВАКА СЕ КИСЕЛЕЛА ЗЕЛКАТА ВО ЈУГОСЛАВИЈА: Нема да СЕ РАСИПЕ ако само го додадете ОВА! На секои 10 l вода додадете 250 гр сол и...

Поврзани објави