ВО ВОДАТА ЗА БРИШЕЊЕ ПОД ДОДАДЕТЕ ЕДНА ЛАЖИЦА ОД ОВАЈ ЗАЧИН: Куќата ќе блесне како никогаш досега!

- Advertisement -

ВО ВОДАТА ЗА БРИШЕЊЕ ПОД ДОДАДЕТЕ ЕДНА ЛАЖИЦА ОД ОВАЈ ЗАЧИН: Куќата ќе блесне како никогаш досега!Чистите и измиени подови не само што се најдобриот начин да се ослободите од прашината и бактериите, туку и да создадете пријатна и здрава атмосфера во станот.

Не помалку важна е енергијата на куќата, на која исто така треба периодично да се работи.

Затоа се практикува древниот ритуал на чистење на подовите со сол.

- Advertisement -

Солта ќе направи прашината да исчезне од подот, но ќе обезбеди и добра аура на собата, особено ако е време да се врати мирот, среќата и благосостојбата во куќата.

Зошто треба да ја чистите куќата со сол?

Миењето на подот со додавање обична кујнска сол за чистење на станот или куќата од акумулирана негативна енергија е неопходно кога:

Децата често страдаат од настинки;
Постојано ве мачи несоница или ве вознемируваат соништата;
Растенијата во затворен простор слабо растат или венеат;
Електричните уреди често откажуваат;
Неодамна некој почина во станот;
Секогаш нема доволно пари;
Работите наеднаш исчезнуваат.

Пред да започнете со ритуалот на чистење на подовите со сол, треба да се ослободите од ѓубрето и сите непотребни работи кои го задушуваат просторот.

Правила за чистење на куќата со сол:

Истурете 10 литри вода и 1 лажица обична кујнска сол во кофата. Потоа отворете ги прозорците, бидејќи така ќе се овозможи размена на енергија: лошата енергија излегува, добрата енергија влегува.

Намокрете ја крпата и добро избришете ги подовите. Покрај подовите, можете да ги избришете и полиците, масите, кваките и апаратите што ги имате во куќата.

Купете ја солта што ја користите за чистење специјално за таа намена и никогаш не користете ја за солење храна.

Изведете го овој ритуал барем еднаш месечно.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави