Гуштер од скоро 2 метри во потрага по храна во супермаркет во Тајланд | ВИДЕО

- Advertisement -

Во супермаркетите може да се видат секакви сцени, но не и гуштери од скоро 2 метри кои ползеа по полиците во продавницата во Тајланд.

Тие ползеа по полиците барајќи храна, а клиентите кои се нашле во маркетот воопшто не биле воодушевени, па почнале да викаат од страв и неверување.

Нарумпа Тангсин, кој ја снимил неверојатната сцена, вели дека не смеел да им приоѓа на влекачите затоа што можат да бидат опасни доколку се налутат.

- Advertisement -

“Застанав кратко за да купам нешто за јадење, кога видов огромен гуштер, сакав да земам пијалок, но влекачот стоеше премногу близу. Тие се опасни, особено ако се лути, па затоа останав поназад. Маркетите се чини дека имаат сè, дури и гуштери “, рече тој.

Персоналот и клиентите се криле зад касата, додека животните туркале предмети и пустошеле низ маркетот.

Продавачот повикал полиција, која пристигнала со експерти кои ги фатиле влекачите.

Се верува дека тие влегле во маркетот во потрага по храна бидејќи суво време со многу малку дожд владее во Тајланд веќе неколку месеци, пренесува Мирор.

Азиските гуштери живеат во канали и мочуришта во близина на поголемите градови во Тајланд каде се хранат со риби, жаби, змии, но и со остатоци од храна оставена од луѓе.

Доколку се чувствуваат загрозено, можат да бидат многу агресивни, а нивниот залак може да содржи бактерии опасни за луѓето.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави