Дали имате постојана болка во коленото и ви е тешко да одите? Излечете го со природен лек од фрижидер!

- Advertisement -

Дали имате постојана болка во коленото и ви е тешко да одите? Излечете го со природен лек од фрижидер!Најчестите фактори кои предизвикуваат абење и кинење на зглобовите на коленото се прекумерна тежина, повреда, напрегање, артритис или инвалидитет.

Коленото е еден од најважните зглобови во нашиот скелет.

Благодарение на бедрената коска, тибија и калкулус, можеме да изведуваме различни движења како трчање, одење, седење и многу други активности кои ги правиме секој ден.

- Advertisement -

Токму затоа „истрошените“ колена можат да бидат проблематични. Болката во коленото е крајно непријатна, бидејќи колената се еден од најоптоварените делови на телото и ја носат речиси целата телесна тежина.

Најчестите фактори кои предизвикуваат абење и кинење на зглобовите на коленото се прекумерна тежина, повреда, напрегање, артритис или инвалидитет.

Во потешки случаи, воспалението може да доведе до губење на подвижноста на коленото. Затоа е многу важно што поскоро да започнете со лекување на болката во коленото.

Ви претставуваме природен лек кој се користи за болки во истрошените колена и повреди, а ќе ви требаат: жолчки, 2 лажички сол и еластичен завој.

Подготовка и примена:

Изматете ги жолчките и посолете ги, па добро измешајте. Натопете ја газата во смесата и ставете ја на воспаленото колено, а потоа прицврстете ја со еластичен завој. Оставете ја газата на коленото 2 часа, по што можете да ја извадите. Користете такви преливи најмалку 4 пати на ден, пренесува Депо

Како делува овој природен лек?

Солта има висока содржина на магнезиум. Апсорпцијата преку кожата помага да се намали воспалението, што доведува до помала болка. Од друга страна, жолчката има висока содржина на протеини и минерали, кои ги зајакнуваат ткивото, садовите и коските во делот од телото каде што ја нанесувате.

Статиите на нашиот портал служат ИСКЛУЧИВО ЗА ВАШЕ ИНФОРМИРАЊЕ, за било каков здравствен проблем ЗАДОЛЖИТЕЛНО ДА СЕ КОНСУЛТИРАТЕ СО ДОКТОР!

Последни објави

spot_img

Поврзани објави