Дали спиете во ЧОРАПИ ИЛИ БОСИ? Токму овој детал открива многу за вас!

- Advertisement -

Дали спиете во ЧОРАПИ ИЛИ БОСИ? Токму овој детал открива многу за вас!Дали спиете со или без чорапи, боси? Наизглед обичен избор, но психолозите велат дека оваа одлука кажува многу за нас, но и за состојбата на нашиот организам.

Вие што спиете со чорапи

Спијачите во чорапи постојано чувствуваат дека им е ладно, иако температурата во нивната спална соба кажува поинаку. Никогаш не легнуваат боси, без разлика дали е пролет или зима.

- Advertisement -

Зад таа навика може да стои дебелината на кожата, односно нивната тенка кожа или нивниот бавен метаболизам.

Но, има и психолошки причини. Луѓето кои не можат да спијат без чорапи на нозе имаат силна потреба другите да ги заштитат, удобноста им е многу важна и лесно воспоставуваат долги и цврсти врски.

Тие се нежни и најсреќни се во нечии прегратки. Да споделиш простор за живеење со некого? За нив е големо задоволство.

Ти што си легнуваш боси

Спиењето со чорапи на нозе е невозможна мисија за овие луѓе. Секогаш кога ги носат, премногу се топли во нив и не можат да заспијат. Ова може да укаже на брз метаболизам, добра циркулација и подебела кожа.

Од друга страна, психолошките, нивната навика да спијат боси го кажува следново за нив: независни се, но сакаат да ги штитат другите. Го сакаат „нивниот личен простор“ и ги пуштаат другите само кога се расположени за дружење. Тие се многу искрени и искрени. Сакаат предизвици, а за оние ретки луѓе кои ги пуштаат во својот живот, подготвени се на се, само за да се чувствуваат добро, пишува BrightSide.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави