Дете родено со само 2% од мозокот! За неверување е она што се случило по четири години! Видео

- Advertisement -

Лекарите имале многу негативни прогнози и му давале само неколку недели живот.

Кога Шели и нејзиниот сопруг Роб дознале дека ќе имаат дете, веста ја примиле во шок.

Ултразвукот покажал дека нивното неродено дете страда од хидроцефалус, болест позната како “вода во мозокот”, што значи дека празнините во мозокот се исполнети со премногу течност. Болеста може да се третира и да се живее со неа, сепак, кај ова бебе, болеста го спречувала правилниот развој на мозокот.

- Advertisement -

Шансите за да преживее ова бебе биле многу мали. Лекарите се со препоставка дека нема да живее повеќе од неколку недели по раѓањето, и затоа препорачувале абортус.

Шели и Роб не сакале ниту да чујат бидејќи длабоко во срцето чувствувале дека има надеж, така што, по раѓањето тие го задржале и му дале име Ноа, а бебето со само два проценти мозок било однесено на интензивна нега.

По некое време, се случило чудо.

Мозокот на Ноа почнал да расте, побавно од другите бебиња, но од ден на ден напредокол се гледал. По четири години, Ноа речиси ги достигнал своите врсници со развојот.

Денеска Ноа е многу среќно и весело дете, а семејство е оптимистично. Неговиот случај е толку неверојатен што лекарите од целиот свет се заинтересирани за подобрување на неговиот развој.

Погледнете ја приказната на Ноа:

Kukuriku

Последни објави

spot_img

Поврзани објави