Доколку планирате да барате покачување на работа, статистички овој ден е најдобар за тоа!

- Advertisement -

Доколку планирате да барате покачување на работа, статистички овој ден е најдобар за тоа!Од античко време се верувало дека за да добиете покачување на платата, можете да примените ритуал кој комбинира практични чекори и ментални техники. Но, многу поважно е во кој ден од неделата барате зголемување за да го остварите тоа.
Додека во модерното време се прават разни студии за тоа како газдите се однесуваат во текот на неделата, а според истражувањето, испаѓа дека четврток е идеален ден да се побара покачување бидејќи претпоставените се поблаги тој ден затоа што психички се подготвуваат за претстојниот викенд. Порано се верувало дека среда наутро е најдобро време за тоа.

Од друга страна, според верувањата, сите трансакции што ги правите навечер водат во пропаст, а пари не се позајмуваат во вторник. Освен пари, не е добро да позајмувате леб и сол, бидејќи се сметало дека финансиската сигурност ќе го напушти вашиот дом.

За да ви се „заљубат“ парите во куќата и буквално да ви се залепат, на денот на исплата на платата не треба да вадите ниту динар од сметката. Целата плата треба да преноќи во вашиот дом, што во денешно време би значело на вашата сметка.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави