Доколку сакате лимоните да останат свежи 3 месеци, чувајте ги на овој начин

- Advertisement -

Доколку сакате лимоните да останат свежи 3 месеци, чувајте ги на овој начин

Знаете дека ако заборавите половина лимон во фрижидер, тој многу брзо ја губи својата свежина. Во случај да не реагирате на време и да не додадете сок во салата, јадење или пијалок, цитрусот е готов и ќе мора да го фрлите. Денес, сепак, ќе споделиме со вас еден трик, благодарение на кој корисното овошје ќе можете да го чувате со месеци без да ја изгубите неговата свежина и корисни својства. Наједноставниот начин да ги задржите лимоните онака како што сакате да ги јадете секојдневно е да ги чувате во темница во сад со вода.

Што се однесува до самото место, агрумите треба да се чуваат во фрижидер. Дајте им ја или средната полица или местото на вратата. Доколку сте одбрале да ги ставите на вратата, можеби ќе треба да ги чувате на две места во потесни и издолжени кутии за водата да ги покрие лимоните и да не дозволи свежината да ги остави.

- Advertisement -

Доколку имате други половини кои немате намера да ги користите во текот на денот или наредниот ден, можете да ги исцедите и да го чувате сокот во калапи за коцки мраз. Потоа можете лесно да го одмрзнете и да го додадете во салата, јадење или друго. Така дури и ќе ви биде полесно, бидејќи секогаш при рака ќе имате готов сок од лимон, кој е сосема природен.

Чувајте ги лимоните токму на овој начин доколку сакате да ги одржувате свежи и да се јадат долго време.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави