ЕВЕ КАКО ДА ГО ЧИСТЕТЕ ПРАВИЛНО ТВ ЕКРАНОТ: Една работа што никогаш не треба да ја правите, трајно ќе го оштетите!

- Advertisement -

ЕВЕ КАКО ДА ГО ЧИСТЕТЕ ПРАВИЛНО ТВ ЕКРАНОТ: Една работа што никогаш не треба да ја правите, трајно ќе го оштетите!Прашината лесно може да се акумулира на екранот, но и околу други важни делови од телевизорот, иако можеби нема да ја забележите кога е вклучен.
Чистењето на телевизорот е всушност едноставна работа, но многу луѓе го избегнуваат бидејќи се плашат да не го оштетат со детергент, вода или груби удари.
Не грижете се, ако ги следите овие стручни совети објавени од The ​​Sun, вашиот телевизор ќе биде чист и нема да го скрши.

Прво, исклучете го LED, LCD или OLED телевизорот и исклучете го од напојувањето. Потоа земете чиста, сува крпа и избришете го екранот и сите делови за да ја отстраните прашината. Само погрижете се ткаенината да не остави дамки и избегнувајте чистење со хартија.
За да ја отстраните нечистотијата, испрскајте крпа со средство за чистење екран и нежно избришете го телевизорот. Исушете го со друга сува крпа и почекајте малку пред повторно да го вклучите – за да бидете сигурни дека е целосно сув.
Забелешка: никогаш не прскајте го производот директно на ТВ, секогаш прво на крпа!

Последни објави

spot_img

Поврзани објави