Еве како да испраќате пораки каде било на телефонот бесплатно

- Advertisement -

Заборавете на роамингот, огромните сметки за телефон или лошиот интернет – со оваа апликација можете да испраќате пораки без интернет на кое било место во светот.

FireChat е совршена апликација за патувања бидејќи ви овозможува да испраќате и примате пораки без никаква интернет-врска благодарение на „мрежниот прием“.

Во основа, овој систем работи така што ви овозможува да комуницирате безжично преку пренесување порака од еден на друг телефон што ја има оваа апликација користејќи WiFi и Bluetooth антени.

- Advertisement -

Ако нема врски во близина, пораките се зачувуваат сè додека не можат да бидат испратени. Потоа се префрлаат од еден на друг телефон додека не стигнат до примачот, и не грижете се, сите пораки се шифрирани така што само тој ќе може да ги чита.

Се разбира, целиот овој процес може да трае – од 10 до 20 минути – но ќе можете да испраќате пораки насекаде во светот без да направите чудесна сметка.

И што е најдобро, апликацијата е достапна и за iOS и за Android паметни телефони.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави