ЕВЕ КОГА ЌА ВИ ЛЕГНАТ ПАРИТЕ од „Мој ДДВ“: Средствата за трошоците октомври-декември!

- Advertisement -

Во претстојниот развој на настаните, граѓаните корисници на „Мој ДДВ“ се очекува да добијат поврат на данок за трошоците направени во периодот од октомври до декември претходната година. Предвидената исплата на средствата е закажана за крајот на јануари или почетокот на февруари.

Според законските обврски, Службата за внатрешни приходи (ИРС) е должна да ги обработи овие рефундации во рок од 60 дена по завршувањето на секој квартал, обезбедувајќи навремена и регулирана процедура.

Проектот „Мојот ДДВ“, кој функционира нешто повеќе од четири години, во овој период обработи околу 120 милиони евра даночни поврати за граѓаните. Оваа претстојна исплата продолжува да ја нагласува улогата на проектот во олеснувањето на процесот на враќање на средствата за подобните даночни обврзници.

- Advertisement -

Извор: Вечер

Последни објави

spot_img

Поврзани објави