Еве што се случува ако не се туширате два дена

- Advertisement -

Прескокнување на туширањето е нешто што го правиме само во екстремни ситуации.

Сепак мислиме дека малку нечистотија нема да ни предизвика голема штета – о колку грешиме. И покрај тоа што нема да ни се случи ништо што ќе ни го загрози животот , нечесто капење може да не чини скапо.

Прво, луѓето се горди домаќини на околу 1000 различни бактерии на телото и 40 видови габи.

- Advertisement -

Дури и ако не се потаите често, сеуште сте гнасни поради постојаниот контакт со лошите бактерии …

И ако не се туширате редовно, сите овие бактерии ќе започнат да полудуваат. Ако само ги протриете очите или си ја пикнете раката во носот може да си ги пренесете сосема несвесно и ризикувате да се разболите.

Покрај тоа, нашата кожа по природа е мрсна и солена и сама по себе може да предизвика иритација, ако не се миете редовно.

А мирисот, кој се појавува по два дена без туш?

На крајот не станува збор за мирис, туку за гасови кои ги емитираат бактериите по потрошувачка на масни киселини и телесните протеини од нас.

Овие гасови можат да создадат до 30 различни мириси.

Да не кажете дека не сме ви кажале!

Последни објави

spot_img

Поврзани објави