Еврејски мудрости кои ќе ви ги отворат очите

- Advertisement -

Еврејски мудрости кои ќе ви ги отворат очите.Сите се жалат на недостаток на пари, но никој не се жали на недостаток на мозок.

 • Родителите ги учат децата да зборуваат, децата ги учат родителите да молчат.
 • Светот ќе исчезне не затоа што има премногу луѓе, туку затоа што има премногу нелуѓе.
 • Тие се добро образовани од оние кои немаат деца.
 • Како што старее човекот, гледа полошо, но повеќе.
 • Секој тагува по нешто: еден затоа што има малку пари, друг затоа што нема доволно зеленчук во супата.
 • Нашата мака е што туѓите маани ги сметаме за наша сила.
 • Бог му дал на човекот две уши и една уста за повеќе да слуша, а помалку да зборува.
 • Седата коса е знак на возраст, а не на мудрост.
 • Глувиот го слушнал немиот како вели дека слепиот го видел сакатиот човек како трча многу брзо.
 • Ако некој проблем може да се реши со пари, тоа не е проблем – тоа е трошок.
 • Кога една стара девојка ќе се омажи, таа веднаш се претвора во млада жена.
 • Бог не може да биде насекаде во исто време – затоа ги создал мајките.
 • Ниту златните заби не можат да помогнат на валканата уста.
 • Сите се жалат на недостаток на пари, но никој не се жали на недостаток на мозок.
 • Нема да те однесат на гробишта без пари.
 • Виното влезе и тајната излезе.
 • Во секоја нејасна ситуација, мора да одите на спиење.
 • Никогаш не верувајте на личност која зборува за сите свои проблеми, но ги крие сите свои радости од вас.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави