Едноставен трик со кој ќе го намалиме крвниот притисок за само 1 минута

- Advertisement -

Крвниот притисок не е лесно забележлив, а лекарите дури го нарекуваат „тивок убиец“, бидејќи последиците се многу сериозни.

Ако ги почувствувате симптоми на силна главоболка, или појава на крвни точки во очите и проблеми со видот или пак удирачки звук во ушите и градите, вашиот притисок не е во нормалната нормата. Доколку во моментот до себе ги немаме соодветните лекови, следниот трик ќе ја спаси ситуацијата!

Најпрво, треба да ја пронајдеме точката на притисок. Таа се наоѓа на врвот на средниот прст, и на двете раце. Притиснете ги точките со пенкало и држете барем 1 минута додека не го намалите крвниот притисок и не се чувствувате полесно.

- Advertisement -

Другата точка на притисок што може да направи голема разлика во вакви ситуации, се наоѓа на двете нозе. Потставете го прстот по линија меѓу палецот и вториот прст. Точката се наоѓа веднаш пред почетокот на коската.

Притиснете со пенкалото и држете така 3 секунди, а потоа одморете 5 секунди. Повторете ја масажата во времетраење од 2 минути, а потоа сторете го истото и со другата нога.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави