ЖИВОТНИТЕ БРОЕВИ ЈА ОДРЕДУВААТ СУДБИНАТА: Еден од нив има најмногу среќа со ПАРИТЕ, проверете дали сте и вие меѓу нив!

- Advertisement -

Во нумерологијата, секој број и буква се поврзани со влијанијата во човечкиот живот.

Пресметајте го вашиот број и проверете дали припаѓате на група која има многу среќа со парите во своето животно патување.

Според нумерологијата, броевите и буквите содржат енергетски вибрации и се верува дека овие вибрации влијаат на нашата насока во животот. Откако ќе го пресметате графиконот за нумерологија и ќе го дознаете бројот на вашиот животен пат, ќе го користите за подобро разбирање на вашата личност, јаки и слаби страни.

- Advertisement -

Како да го пронајдете бројот на вашата животна патека

Многу е лесно да се пресмета бројот на вашиот животен пат. Сè што треба да направите е да ги додадете броевите на датумот на раѓање (задолжително напишете ја целата година на раѓање).

Во првото додавање, ќе добиете двоцифрен број што треба повторно да се додаде додека не добиете едноцифрен број – вашиот број на патување.

На пример, ако вашиот роденден е 29 март 1969 година, би изгледало вака:

2 + 9 + 3 + 1 + 9 + 6 + 9 = 39

3 + 9 = 12

1 + 2 = 3

Значи 3 е бројот на вашиот животен пат.

Ако пресметавте дека бројот на вашиот животен пат е 8, тоа за вас значи овие работи.

Амбиција

Осумките се многу амбициозни, вели нумерологот и автор на книгата „Ти си космичкиот код“ Кејтлин Керхарт. И иако амбициозноста може да биде добра работа, таа додава дека може да има тенденција за премногу материјалистички и надмоќен став.

Дисциплина и трудољубивост

Керхарт додава дека осмиците се крајно дисциплинирани. Ова ги прави одлични лидери кои можат да направат разлика. Тие, исто така, интуитивно ја разбираат енергетската динамика на моќта и парите.

Тие лесно создаваат свој пат

Нумерологот Мишел Буканан објаснува дека бидејќи 8 е моќен број за манифестација, оние со овој број на животни патеки имаат тенденција да привлечат сè на што ќе го насочат своето внимание. Таа способност е одлична работа кога осумките живеат во хармонија и се свесни за своите мисли и чувства, но работите одеднаш можат да се влошат „кога се песимисти, материјалисти, конкурентни или имаат менталитет на жртва“.

„Тие можат да го привлечат она што не го сакаат побрзо од кој било друг број“, додаде тој.

Богатство

Животниот пат на бројот 8 е познат како моќна сила, а Керхарт вели дека 8 е единствениот број поврзан со пари.

„Никогаш не сум видела осумки да не дојдат во значително изобилство“, вели таа.

Доминација

За осмиците исто така се знае дека зависат од контролата и се авторитативни во односите.

„Луѓето со број осум се голем авторитет во која било област во која сакаат да бидат“, вели Керхарт. Иако лидерството може да биде за восхит, важно е овие луѓе да избегнуваат да ја користат својата моќ негативно и секогаш да ја користат за подобро на сите, забележува таа.

Кариера

Како што можеби сте замислувале, важно е овие луѓе да ги преземат уздите во која било кариера што ќе ја изберат. Како што објасни Керхарт, „Јас никогаш не сакам да ограничам кој било број на поле, но ќе кажам дека осумките мора да работат за себе“.

Буканан го повторува ова, додавајќи дека тие имаат тенденција да функционираат добро во раководните улоги и на места каде што треба да донесуваат одлуки и да имаат контрола врз целиот бизнис.

Не сакаат кога им е наредено, особено кога не ја почитуваат одговорната личност, затоа е пожелно самовработување – објаснува тој.
Без разлика дали тие се независни фризери или извршен директор на голема меѓународна корпорација, додава таа, тие само сакаат да имаат контрола.

„Најсоодветните индустрии за животниот пат на луѓето родени во бројот 8 се одредуваат според бројот на судбина, душа и зрелост. На пример, судбоносниот број 3 значи креативна, уметничка или комуникациска индустрија како што се убавина, мода, дизајн, забава – рече таа за американскиот портал.

Романтична компатибилност

Како што објаснува Буканан, гледањето на нечија целосна мапа на основните броеви на личност ќе обезбеди поголема точност кога станува збор за нумеролошката компатибилност, “но генерално гледано, 8 е силен и машки број што е инкарниран да работи на проблеми со моќта – затоа некои осмици мора да бидат во контрола и може да биде доминантни во односите “.

Керхарт забележува дека природната потреба да контролираат сè околу нив е фактор за кој тие мора да бидат свесни и да гледаат како тоа го манифестираат.

Тие сакаат работите да бидат по нивни начин, и кога нема да успеат, можат да се однесуваат како диктатор – додава тој.
„Како и да е, осумките во животот треба да најдат рамнотежа, а оние кои го знаат тоа обично имаат добри врски со вистинските партнери“ – вели Буканан.

Луѓето родени под бројот 8 се најкомпатибилни со луѓето родени во броевите 4, 6 или 8. Но, Керхарт додава дека на крајот „секој број може да биде со кој било број“.

Придобивките од животниот пат на осмиците

Организирани, самомотивирани, упорни, силни, сигурни, вредни, праведници.
Слабости на животниот пат на осмиците

Работнохоличари, егоистички, материјалистички ориентирани, доминантни, манипулативни, алчни, нетолерантни, површни.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави