Загатка: Само најпаметните ја решија!

- Advertisement -

Сте виделе маица која чини 97 евра. Но, во моментот во вашиот паричник немало доволно пари па сте позајмиле 50 евра од мајка ви и 50 евра од татко ви. Или, просто пресметано сте добиле 100 евра:

50евра + 50 евра = 100 евра
Си ја купивте маицата и ви останале 3 евра кусур. На мајка ви, сте и вратиле 1 евро кусур, на татко ви уште 1 и сте задржале едно евро за себе. Сега и должите на мајка ви 49 евра и на татко ви 49 евра.49 + 49 = 98 + вашето 1 евро = 99 евра.

Каде е едното евро кое недостасува?

Последни објави

Ако најдете крст на улица никако немојте да го земете: Лоши работи може да ви се случат

Ако најдете крст на улица никако немојте да го земете: Лоши работи може да ви се случат.Луѓето во брзање или невнимание губат разни предмети,...

ЗАПОЧНУВА ЧЕТИРИЕСЕТ ДНЕВНИОТ БОЖИЌЕН ПОСТ Вака правилно да постите, избегнувајте грешки кои водат кон грев

ЗАПОЧНУВА ЧЕТИРИЕСЕТ ДНЕВНИОТ БОЖИЌЕН ПОСТ Вака правилно да постите, избегнувајте грешки кои водат кон гревБожиќниот пост, со кој верниците од Македонската православна црква се...

МОНАК АРСЕНИЈЕ ЈОВАНОВИЌ: Проблем во семејството настанува кога жената ќе ги изгуби овие два квалитета

МОНАК АРСЕНИЈЕ ЈОВАНОВИЌ: Проблем во семејството настанува кога жената ќе ги изгуби овие два квалитета.Монахот Арсеније Јовановиќ од Острог не е обичен монах, тој...

ПОЗНАТ РУСКИ АСТРОЛОГ Тврди дека во 2023 година најмногу среќа ќе имаат родените во овие 3 хороскопски знаци

ПОЗНАТ РУСКИ АСТРОЛОГ Тврди дека во 2023 година најмногу среќа ќе имаат родените во овие 3 хороскопски знаци Павел Глоба откри кои хороскопски знаци 2023...

Знаци кои ќе пливаат во ПАРИ во текот на декември: им се насмевнува ненадејниот прилив на пари, а мора да внимаваат да не ТРОШАТ

Знаци кои ќе пливаат во ПАРИ во текот на декември: им се насмевнува ненадејниот прилив на пари, а мора да внимаваат да не ТРОШАТ.Ова...

Поврзани објави

error: Content is protected !!