За да изгубите тежина и да останете здрави: Еве колку вода треба да пиете во однос на вашата тежина – видете ја табелата

- Advertisement -

Сигурно многу пати го слушате зборот вода, но дали знаете колку вода му треба на вашето тело во текот на денот.Повеќето луѓе грешат кога мислат дека водата може да се замени со кој било друг безалкохолен пијалок.

Многу луѓе воопшто не пијат вода или ја пијат во мали количини, а овие количини не се доволни за организмот да ги извршува своите витални функции.

И колку вода треба да пијам дневно?Тоа зависи од вашата телесна тежина.

- Advertisement -

А подолу е табела која ќе ви покаже колку вода треба да пиете.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави