„ЗА ОВОЈ ЧОВЕК НЕМА СПАС, ОДИ НА ДНОТО НА ПЕКОЛОТ!“: Отец Арсениј тврди, а еве зошто многумина СЕ ИЗНЕНАДЕНИ!

- Advertisement -

„ЗА ОВОЈ ЧОВЕК НЕМА СПАС, ОДИ НА ДНОТО НА ПЕКОЛОТ!“: Отец Арсениј тврди, а еве зошто многумина СЕ ИЗНЕНАДЕНИ!Отец Арсениј Јовановиќ откри за какви луѓе нема спас и зошто ќе завршат во пеколот.

Мудрите зборови на отец Арсениј често наидуваат на различни коментари во јавноста и се предмет на дискусија. Неговото тврдење дека постојат 3 знаци кои укажуваат на тоа дека носиме семејна клетва изненади многумина, а тој рече: „Само погледнете ги вашите деца и ќе видите!“ .

Неодамна зборуваше за пороците и луѓето кои се склони кон нив и објасни зошто нема спас за поединци кои спаѓаат во таа категорија.

- Advertisement -

– Има луѓе кои доаѓаат кај мене овде, кои се дилери на дрога – и тоа на високо ниво. Тој вели „Татко, јас воопшто не се занимавам, не сум пушач…не сум тој што го дава на дете на улица, ниту јас го користам. Само го правам тоа на високо ниво – одам во Амстердам, во Копенхаген, правиме зделки, дека е 100 кг, ни кусо, ни грдо, само трансакција, само пари… И живеам после, помагам, помагам. моите соседи…“ – објаснува таткото Арсениј и додава:

– Тој е некаде мртов сериозен и убеден дека е во ред. Кога се обидувам да му објаснам, некако се занесува, не разбира. Па, таков човек не може да се спаси. Велам „Брате, дали си свесен дека си трујач, не на локално, туку на планетарно ниво?

Па уценуваш којзнае колку родители и мајки, татковци и деца. Колку кокаин имаш продадено на високо ниво, и ако не сте виделе никого и не го ставиле во неговите раце?“ Па, таков човек оди до дното на пеколот! – заврши отец Арсениј.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави