Звучи лудо, но вреди да се проба: Ставете лук во тоалетот и оставете го преку ноќ, резултатот е неверојатен

- Advertisement -

Можеби звучи лудо ова, но навистина вреди да се проба.

Многумина веќе го испробаа експериментот со лук во тоалетот, бидејќи сакаат да го поедностават чистењето на бањата.

Всушност, лукот содржи алицин, што му дава силен и специфичен мирис. Но, покрај мирисот, алицинот е многу ефикасен и во борбата против бактериите и габите, не само во нашето тело, туку и на некои неочекувани места каде што се појавуваат. На пример, во бањата!Потребно е само да ја пуштите водата да тече наутро, а ако ја правите оваа постапка двапати неделно, во тоалетот ќе имате многу помалку бактерии, а се претпоставува дека лукот успешно работи и против жолто натрупаните дамки.

- Advertisement -

Дали би се обидел? Нема што да изгубите, а резултатите можете да ги споделите со нас!

Последни објави

spot_img

Поврзани објави