Згрутчување на крвта може да биде фатално: Aко имате еден од овие симптоми веднаш на лекар

- Advertisement -

Човечкото тело го запира крварењето со згрутчување на крвта. Меѓутоа, крвните згрутчувања можат да се појават кога не би требало, да предизвикаат мозочен удар, срцев удар или други серозни медицински проблеми.

Овие симптоми покажуваат дека некаде има опасно згрутчување на крвта.
Болка во нозете или чувствителност – ова е чест симптом и болката понекогаш се опишува како грч.
Необјаслива кашлица – веднаш обратете се кај вашиот лекар.

Болка во градите при длабоко дишење – ако во случај го имате овој симптом можно е да имате згрутчување на крвта во белите дробови.
Црвени пруги на кожата – модринките се облик на згрутчување на крвта, но во случај да воочите црвени пруги по должината на вените, тогаш ова не е нормална модринка.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави