ЗОШТО НЕ СМЕЕТЕ ДА ЧУВАТЕ ФОТОГРАФИИ НА ПОЧИНАТИ ЛУЃЕ ВО КУЌАТА Причината ќе ве изненади

- Advertisement -

ЗОШТО НЕ СМЕЕТЕ ДА ЧУВАТЕ ФОТОГРАФИИ НА ПОЧИНАТИ ЛУЃЕ ВО КУЌАТА Причината ќе ве изненади
Кој не чува фотографии од починати роднини или пријатели во нивната куќа ? Сите ги имаме. Се прашуваме, што е проблемот со тоа? Во принцип, можете да ги чувате дома, но, како што советува порталот holahola.cc, само ако следите одредени правила.

Сликите на мртвите, сакале ние или не, се поврзани со светот на мртвите. Ако некое лице починало, сликите се уште го одржуваат поврзан со светот на живите. Поради оваа причина, тие советуваат да ги следат следниве правила:

Сликите на починатиот не смеат да висат на ѕид, да бидат во рамка или на маса. Значи, тие не смеат да бидат на повидок.

- Advertisement -

Се верува дека ако овој совет се игнорира, сликата ја зема енергијата на живите луѓе. Ако фотографиите се чуваат во албум, а вие повремено ги гледате со носталгија, се ќе биде добро. Меѓутоа, ако се постојано на повидок, наводно може да предизвикаат постепено влошување на вашата физичка и емоционална состојба.

Фотографиите на мртвите треба да се чуваат одделно од фотографиите на живите. Одделете посебен албум за слики на починатиот, каде што исто така ќе чувате слики каде што се мешаат живите и мртвите.

Некои дури препорачуваат сечење на такви слики, со цел да се оддели енергијата на живите од енергијата на мртвите. Исто така, сликите на починатиот треба да се чуваат во црни албуми или во црна торба. Овој портал исто така советува сликите на загинатите да се гледаат само во деновите одвоени за одбележување на мртвите.

Што мислите за овие причини? Дали верувате во тоа?

Пишете ни во коментарите!

Последни објави

Кога ќе слушните за што служи талогот од кафето,ќе го чувате како злато: 2 се силни причини

Кога ќе слушните за што служи талогот од кафето,ќе го чувате како злато: 2 се силни причини Кафето е еден од омилените пијалоци што се...

Снаата и напишала писмо на свекрвата откако се изнервирала од бонбоните кои постојано им ги давала на децата

Снаата и напишала писмо на свекрвата откако се изнервирала од бонбоните и сите подароци кои постојано им ги давала на внуците. Нејзиното писмо ќе...

Колку ви е „тешка“ кошницата? Повеќе од 60 отсто од МАКЕДОНЦИТЕ велат дека се е прескапо!

Колку ви е „тешка“ кошницата? Повеќе од 60 отсто од МАКЕДОНЦИТЕ велат дека се е прескапо!Од друга страна, не толку мал процент од нашите...

Пчеларот Предграг открива лековити рецепти со мед, коприва и какао

Пчеларот Предграг открива лековити рецепти со мед, коприва и какао Предраг Спасиќ од Поповац, Ниш дава одлични совети за подобрување на здравјето со помош на...

Морате да ги сфатите сериозно! Овие симптоми укажуваат на недостаток на ЦИНК во телото

Морате да ги сфатите сериозно! Овие симптоми укажуваат на недостаток на ЦИНК во телотоЦинкот е основен минерал што телото не го синтетизира природно, што...

Поврзани објави

error: Content is protected !!