Изгледа како сосема обична фотографија со волци – Нема да верувате каква тајна крие

- Advertisement -

Фантастична, логична и праведна организација на чопор волци.

Првите три волци кои одат по снегот се и трите најстари, најболни и најспори членови на заедницата. Тие го диктираат темпото, а во случај да наидат на опасност први ќе бидат жртвувани.

Да одат на крајот од колоната, веројатно ќе заостанат и ќе станат лесен плен.

- Advertisement -

Зад нив одат петте најјаки и најдобри волци од чопорот, па зад нив во златна средина одат 11 волчици, а зад нив повторно петмина мажјаци кои како војска го чуваат грбот на чопорот и на крај, последен, речиси изолиран, оди водичот на чопорот кој така од далеку има и одличен преглед на целата колона и држи се` под контрола…

Последни објави

spot_img

Поврзани објави