ИСПОЛНУВА ЖЕЛБИ И РЕШАВА ПРОБЛЕМИ: Пробајте го ритуалот со чаша вода

- Advertisement -

Авторот на методот, Хозе Силва, стана познат низ целиот свет благодарение на елаборатен комплекс на психолошка обука, чија основна „состојка“ е човечката интуиција. Ако ја користите оваа техника, ќе можете да го активирате „третото око“ за да го користите во различни ситуации.

Користејќи ја техниката „Чаша вода“, ја програмирате потсвеста за лесно решавање на вашите проблеми.

На почетокот, оваа техника беше конструирана така што едно лице може самостојно и брзо да најде излез од тешки ситуации. Но, за исполнување на желбата, оваа техника е исто така идеална.

- Advertisement -

Техника на „Чаша вода“ на Хозе Силва: Алгоритам за примена:

Пред да одите во кревет, истурете вода во чаша.

Сега важен момент: потребно е да го формулирате вашето барање во себе или на глас. Бидете сигурни да го формулирате прецизно. Избегнувајте нејасност, само конкретност. Не користете го зборот „не“.

На пример, прашањето: “Зошто не можам да најдам пари за патување во странство?” – не е добро. Би било правилно: „Како можам да добијам пари за патување во Париз“. Ова е пример за прецизно и апсолутно конкретно прашање.

Или: „Сега барам решение за проблемот како да се откажам од пушењето што побрзо и полесно?“ или „Кое е, за мене, најповолно решение за проблемот со купување стан (автомобил …)?“ или “Како брзо и лесно да најдам работа со плата од 500 евра?” или „Како да се реши проблемот (овој и оној) со мојата сопруга (ќерка, син)“ итн.

Земете чаша вода во ваши раце, концентрирајте се, затворете ги очите, кревајќи ги јаболчниците малку повисоко и испијте половина чаша вода, повторувајќи, правејќи го тоа:

„Тоа е сè што треба да сторам за да го решам мојот проблем.

Покријте ја преостанатата половина чаша вода и одете во кревет мирно.

Наутро, испијте ја преостанатата вода, со затворени очи и подигнати. Обавезно повторете го вашето прашање (не менувајте го редоследот на зборовите), што го поставивте претходната вечер, и фразата во вашиот ум „Тоа е сè што треба да направам за да го решам мојот проблем“.

Можеби во текот на ноќта, или во текот на следниот ден, во форма на просветлување или спонтана мисла, ќе ви се појави едноставно и очигледно решение за вашиот проблем. Или можно е во следните неколку дена да наидете на ситуација, што ќе биде еден вид навестување во која насока треба да се движите понатаму. Телефонски повик, напис во весник, неочекувана средба … сето ова може да биде клучот за решавање на вашиот проблем.

Ако се разбудивте наутро со сознание дека сте пронашле решение за вашиот проблем, испијте ја преостанатата вода од чаша и задолжително заблагодарете му се на Универзумот или на вашата потсвест за добиената помош.
Како работи и зошто е ефективна оваа техника?

На многумина им е познат фактот (што е и научно докажано) дека водата има меморија, односно има способност да прима и запомнува и кодира информации, а преку неа и потсвеста на некоја личност (и не само на личност) може да се влијае. Човечкото тело, вклучително и мозокот, се состои од повеќе од три четвртини вода.

Работата е дека кога некое лице пие вода и неговите очи се затворени, се зголемува активноста на мозокот, се чини дека мозокот се обидува да го „пресмета“ она што го проголтавте. Ваквата зголемена активност отвора пат за ефикасно програмирање.

Феноменот на меморија овозможува водата да складира податоци. Водата потсетува на ново ЦД на кое можете да направите било каков запис. Така што обичната вода може да влијае, не само на потсвеста, туку и на човечкото тело, што е докажано со бројни научни студии, и со нејзина помош може да го подмлади и заздрави човечкото тело.

Со помош на чаша вода, според методот Силва, можно е не само да се најдат решенија за нечии проблеми, туку и да се исполнат желбите со успех. Поентата, како што разбирате, е во програмирање на сопствениот мозок и пренесување на енергијата што ја посакува.

За секој нов проблем, потребно е да се повтори техниката. Тој има особено позитивно влијание врз прашањата за човечките односи.

Можеби сте скептични во врска со овој метод, кој е премногу едноставен, за да биде ефикасен, но многу луѓе често го користат во пракса. Значи, можете само да го пробате и да се увереите колку е ефективна.

Имајте на ум дека вашата потсвест може да добие какво било прашање од вас, и да даде јасен одговор на тоа.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави