Истражувањата покажаа зошто сè повеќе млади се осамени: Ова е главната причина

- Advertisement -

Тие не знаат како да препознаат знаци на допаѓање, ниту да го покажат истото на другата страна

Една од главните причини зошто луѓето денес се почесто сингл отколку во врска е тоа што тие едноставно не знаат како да ја заведат другата страна, се вели во новата студија објавена во списанието „Личност и разлики меѓу лицата“. Според нив, за да привлечете некого, треба да знаете како да испраќате знаци дека сте заинтересирани и да вложите време и напор во и за друга личност.

Менлас Апостолу, од Универзитетот во Никозија на Кипар, откри дека истите тие луѓе навистина би сакале да најдат партнер, но не знаат како да го сторат тоа , а во последните неколку дена друг изговор е пандемијата на короналниот вирус што ја има го погоди целиот свет.

- Advertisement -

Тој претпостави дека недостаток на заводливост и вештини за флертување, слабо препознавање на слични знаци и недостаток на напор влијаат на процентот на синглови , па затоа, за целите на студијата, тој испитал 1.228 мажи и жени кои биле сингл и биле на возраст од околу 30 години.

Дури 47 проценти од испитаниците го припишуваат фактот дека се од другата страна, односно недостаток на вештини за заведување, а 23 проценти од нив рекле дека уживаат во сингл живот и дека не им треба партнер.

Сепак, повеќето признаа дека едноставно не знаат како да ги „дешифрираат сигналите“ кога некој ги сака, но дека и самите не знаат како да испраќаат сигнал , а авторот на ова истражување обвинува долги периоди на осаменост – особено во минатата година на пандемија на корона .вирус.

Експериментот што го спроведе само ги потврди неговите тврдења.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави