И ГО УКРАЛЕ БЕБЕТО ОД БОЛНИЦА, НО ЕДНА ТРАГА ГО СПАСИ ЖИВОТОТ НА МАЛАТА ВИКТОРИЈА

- Advertisement -

Оваа приказна е уште еден пример за моќта на социјалните мрежи. Многумина веројатно не мислат дека Фајсбук и Твитер можат на некому да му го спасат животот, но кога ќе ја слушнете приказната на Сајмон Бојксер и Мелиса Мекмахом и нивното новородено бебе ќе сфатите колку друштвените мрежи можатд а бидат корисни.bebe bolnica

Се започна кога Сајмон и Мелиса го нишале своето новородено девојче Викторија во болничката соба, во тој момент влегла медицинската сестра и рекла дека Викторија мора да помине низ уште неколку стандардни испитувања. Сакајќи го најдоброто за своето девојче ја дале на сестрата. Меѓутоа работите не излегле како што се очекувало…

Се воспоставило дека таа емдицинска сестра воопшто не работела во болницата. Таа дури и не била сестра. Вработените од болницата веднаш ја повикале полицијата која за кратко време дошла и направила темелна истрага, полицијата пронашла снимка на која се гледа како жена ја напушта болницата и влегува во цревн автомобил .Парот решил ова да го сподели на социјалните мрежи со надеж дека може да биде во корист на истрагата.

- Advertisement -

Потоа се случило нешто неверојатно…

Шарлин Плант, Марк Андре, Мелизан Берџерон и Шарлин Берџерон седеле дома пред компјутерот кога ја виделе оваа објава на Фесјбук. Бидејќи немале никакви планови за тој петок, решиле да излезат надвор и да го побараат црвениот автомобил. Додека се возеле наоколу, Мелизан на својот телефон добила нотификација која променила се…

Била фотографијата на осомничената, која Шарлин ја видела претходно.

Жената од фотографијата била соседтка на Шарлин Планет. Сомневајќи дека се вратила таа дома со украденото бебе, Шарлин и тројцата енјзини пријатели одлучиле да ја истражат зградата во која живеела, а пред неа и го виделе автомобилот Тојот Јарис. Брзо, но тивко се собрале пред станот на осмничената и почлнале да слушаат што се случува внатре.

Од станот се слушнала вода, што значело дека енкој дефинитивно е внатре. Брзо повикале полиција и ја упатиле до станот на осмничената. За неколку минути, бебто било спасено. Оваа приказна навистина е неверојатна и покажува колку содцијалните рмежи можат да бидат важни во итни ситуации.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави