Како близнаците имаат „исти“ натални карти, но различни судбини? Астрологот објаснува што ја прави разликата

- Advertisement -

Иако се очекува дека децата родени само неколку минути одвоени, имаат слични животни патеки, тоа обично не се случува.

Гледајќи ги близнаците , тие се навидум исти, но нивните судбини се различни. Секогаш се прашуваме како е тоа што две близнаци имаат различни карактери, животни патеки, цели …, а се родија на растојание од само неколку минути.

Токму оваа разлика е од неколку минути раѓање и секоја секунда разлика од астролошкото набудување е многу важна, бидејќи секој степен се движи, како и знакот во точното време на раѓање, објаснува астрологот Александра Бјеjац за Телеграф .

- Advertisement -

На пример, двете близнаци со Сонцето во Овен и потписот во Овен (двоен Овен) се навидум исти, но повторно различни.

Во астрологијата, нема две натални мапи исти, така што нема близнаци. Зошто е така?

Разликата се прави според степенот што игра најважна улога . По дефиниција, првиот степен е степен на првиот знак, првата куќа, вториот втор, третиот третиот …

Да земеме пример – првото дете се роди во 5-тиот степен на знакот Овен, а второто во 6-ти степен. Сонцето паѓа на 5,30 степени Овен, а во еден од нив оската на првата куќа на почетокот на асцедентот паѓа на 5,20 степени, додека другата паѓа, на пример, на 6,0 степени. Тука веќе имаме разлика, бидејќи второто дете ќе го има Сонцето во 12-та куќа, додека првото ќе го има во првата куќа. Едната ќе се фокусира на значењето на 12-та куќа, додека другата ќе се фокусира на значењето на 1-та куќа.

Кога ги гледаме степени, во едниот гледаме 5-ти степен – степенот на знакот на Лав и 5-та куќа, додека во другиот го гледаме 6-ти степен, степен на 6-ти знак, знак на Девица и 6-та куќа. Значи, обајцата сигурно го имаат потписот Овен и со тоа карактеристиките на Овенот, но едниот ќе биде, покрај карактеристиките на Овенот, и карактеристиките на Лав и 5-та куќа, додека другиот ќе има карактеристики на Девица и 6-ти куќа.

Ако знаеме дека 5-то поле е поле на љубовта и 5-ти знак – знак на Лав, и 6-ти од секојдневниот живот и 6-ти знак – знак на Девица, ќе видиме дека едно дете ќе се претвори во емоции , т.е. во текот на животот, фокусот ќе биде на емоциите, спортот, забавата, децата … Другиот близнак ќе се фокусира на работа , работа, секојдневни активности.

За едниот близнак насоката е забавна, а за другата обврските, но и двете ќе бидат упорни во тоа заради заедничката карактеристика на истиот потпис – знакот Овен. Сепак, свеста на едниот близнак ќе биде малку позатворена и мистериозна поради сонцето во 12-та куќа, додека во другата близначка ќе биде подиректна и поотворена поради сонцето во 1-та куќа. Еден од близнаците ќе ги постигне своите резултати од сенка, зад сцената, додека другиот ќе го стори тоа под рефлектори, на сцената.

Во суштина, и двата близнаци ќе бидат истрајни во реализацијата на сите идеи, без разлика дали се свесни или несвесни.

Ако погледнеме во друга куќа што претставува начин на заработка , на пример, во овој случај имаме знак на Бик над другата куќа и тие ќе бидат обврзани со истата карактеристика, а тоа е дека тие ќе се стремат кон безбедност, материјално да се обезбеди. Но, начинот да се обезбедат парите ќе биде поинаков ; за едно од близнаците, горниот дел од 2-та куќа, на пример, ќе започне од 9-ти степен, а другиот од 10-ти степен.

За полесно за близнакот чиј врв на 2-та куќа започнува од 9-ти степен да започне и да реализира сè, додека со другиот близнак, 10-от степен зборува за побавно и потешко остварување. Зошто е така? Бидејќи 10-от степен е аналогно на знакот на Јарец, што зборува за потежок пат до реализација.

Ова е само основен дел од разликата во животот на близнаците. Разликите дополнително одредуваат многу работи – положбата на планетите и врвовите на другите куќи , бидејќи може да се случи пресек на планетата. Затоа, толкувањето на наталната карта на близнаци е доста захтевно и одговорно.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави