Како да добиете силна жолта боја за велигденските јајца: Ќе успеете со оваа природна состојка

- Advertisement -

Оваа година, наместо да купувате бои за јајца, свртете се на природните начини.

Покрај зеленчук и овошје, можете да користите зачини и за боење јајца. Дали знаевте дека со помош на куркума можете да добиете прекрасна жолта нијанса?

Еве како:

- Advertisement -
  • Задолжително (за три јајца):
  • Зачин од куркума (две лажици)
  • 7,5 дл вода
  • Оцет
  • Малку сол

За да ја направите бојата поинтензивна, избелете ги јајцата пред да започнете со процесот на фарбање.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави