КАРДИОЛОГ ОТКРИ ЗОШТО ЛУЃЕТО НАЈЧЕСТО УМИРААТ НАУТРО: Причината ќе ве ШОКИРА

- Advertisement -

КАРДИОЛОГ ОТКРИ ЗОШТО ЛУЃЕТО НАЈЧЕСТО УМИРААТ НАУТРО: Причината ќе ве ШОКИРА.Рускиот кардиолог, доктор на медицински науки и професор Јуриј Серебријански објасни зошто луѓето умираат во раните утрински часови.

Ако ги прашате луѓето кај нас, но и ширум светот, кои во својата околина имаат лице со лоша здравствена состојба, од што најмногу се плашат во моментот, ќе ви кажат за повикот во зори со кој ќе ги информираат дека некој им драг почина. Зошто секогаш добиваме лоши вести рано наутро?

Рускиот кардиолог, доктор на медицински науки и професор Јуриј Серебрјански објасни зошто луѓето умираат во раните утрински часови.

- Advertisement -

Според него, смртта во повеќето случаи настанува меѓу четири и пет часот наутро, бидејќи во тоа време доаѓа до природно забавување на активноста на срцето.

„Во овој момент срцевата активност се забавува. И кај пациенти кои страдаат од аритмии, срцеви проблеми, хипертензија, сето тоа се влошува во раните утрински часови.

Кога се случува будењето од длабок сон, се активира симпатичната поделба на автономниот нервен систем. Во овој период, можно е да се доживее застој. Најчесто во ова време се случуваат и случаи на ненадејна смрт кога, се чини, немало знак што би укажал на тоа“, објасни кардиологот.

Статиите на нашиот ПОРТАЛ се исклучиво за ваше информирање ЗА БИЛО КАКОВ ЗДРАВСТВЕН проблем задолжително да се КОНСУЛТИРАТЕ СО ЛЕКАР!

Последни објави

spot_img

Поврзани објави