КОГА ОД БОГ БАРАТЕ НЕШТО: Еве што се случува тогаш!

- Advertisement -

КОГА ОД БОГ БАРАТЕ НЕШТО: Еве што се случува тогаш!
Кога барате нешто од Бога, запомнете дека го барате патот до она што го сакате, а не самиот резултат.

Ќе мора да најдете начин да ја исполните вашата желба.
Моли се и кажи: „Боже, покажи ми го патот до ова и она…“ Никогаш не барајте готов производ! Воопшто не барате решение!

Суштината е дека, реализирајќи ги вашите планови одново и одново во реалноста, ја тренирате вашата способност за создавање, приближувајќи се до нивото на Создателот .
За креативност потребно е да се изврши процес кој е спротивен на потрошувачката – да се спојат деловите во целина, а не да се дели целината на делови.

- Advertisement -

На Бог не му треба вашиот проект , туку вашата способност да создавате, да го покажете вашиот потенцијал. Работете на тоа додека има уште време.
А оној кој едноставно сака да добие нешто , без самиот да го создаде, е на најниско ниво на развој, покажувајќи ја незрелоста на душата и себичноста на умот.

Како што растете, ќе разберете што сака Бог од вас – која е вашата цел. Тоа е суштината на животот.

Последни објави

Кога ќе слушните за што служи талогот од кафето,ќе го чувате како злато: 2 се силни причини

Кога ќе слушните за што служи талогот од кафето,ќе го чувате како злато: 2 се силни причини Кафето е еден од омилените пијалоци што се...

Снаата и напишала писмо на свекрвата откако се изнервирала од бонбоните кои постојано им ги давала на децата

Снаата и напишала писмо на свекрвата откако се изнервирала од бонбоните и сите подароци кои постојано им ги давала на внуците. Нејзиното писмо ќе...

Колку ви е „тешка“ кошницата? Повеќе од 60 отсто од МАКЕДОНЦИТЕ велат дека се е прескапо!

Колку ви е „тешка“ кошницата? Повеќе од 60 отсто од МАКЕДОНЦИТЕ велат дека се е прескапо!Од друга страна, не толку мал процент од нашите...

Пчеларот Предграг открива лековити рецепти со мед, коприва и какао

Пчеларот Предграг открива лековити рецепти со мед, коприва и какао Предраг Спасиќ од Поповац, Ниш дава одлични совети за подобрување на здравјето со помош на...

Морате да ги сфатите сериозно! Овие симптоми укажуваат на недостаток на ЦИНК во телото

Морате да ги сфатите сериозно! Овие симптоми укажуваат на недостаток на ЦИНК во телотоЦинкот е основен минерал што телото не го синтетизира природно, што...

Поврзани објави

error: Content is protected !!