Кој кат да се избере при купување стан? Едeн е најбараниот, зголемувајќи ја цената до 25%

- Advertisement -

Апартман со прекрасен поглед има многу предности, но и недостатоци. Исто така, оној на приземјето е најмалку баран. Треба да ја изберете златната средина, но има разлика.

При изборот на стан , купувачите обрнуваат внимание не само на локацијата, квадратурата и аранжманот, туку и на бројот на катови. Иако на почетокот изгледа секундарно, се покажа дека тоа не е така, за што најдобро сведочат разликите во цената на метар квадратен – во истата зграда.

Ако ги погледнете тие различни солитери во Белград, сигурно се прашувате како и на кого да го продаде станот на 11-ти кат? Токму тука среќата беше на страната на еден наш читател кој продаде недвижен имот во Нов Белград пред многу години, токму на таа висина. Клиентот и рече: „Токму тоа го сакав!“. .

- Advertisement -

Ова ја потврдува старата поговорка дека секоја стока има свој купувач , но некои потешко се доаѓа до, а процесот на продажба може да трае долго. Затоа е најдобро да ги отстраните овие „отежнувачки околности“ на почетокот, доколку можете да изберете.

Искуството на агентите покажува дека е најдобро да поседувате стан на 2-ри кат . Значи, и 1-ви и 3-ти се пониски, иако тие се златно значење во зграда од четири или пет ката, но повторно подобри од приземјето или горниот кат / таванот.

Тие уапсија дементирана жена, и ја исмејуваа и исмејуваа: Видеото од полициската станица го згрози светот!
Всушност, сите предности на вториот кат, „потпрени“ на приказната за сите грешки на другите: ако имате стан на приземје, можно е да припаѓате на поголема градина или тераса, или сте поблиску и инсекти, ја слушате бучавата од улицата, толку е поголем ризикот од провала, итн. Од друга страна, таванот има недостаток на можно истекување, како и голема топлина во станот во текот на летото.

Ако се расипе лифтот, јасно ви е за кои станари ќе биде потешко да се фати тој факт. Апартманите на средина се најдобри поради изолацијата, некако сте „напикани“ меѓу соседите во секој поглед. Таквата недвижност може да чини и до 25% повеќе од другите во зградата, кои се на „попроблематичниот кат“.

Од друга страна, цените се пониски при изнајмување станови на приземје, на 1 кат или на таванот, но работата е лесна, бидејќи сè што е наведено е помалку важно за станарите – бидејќи тие се таму привремено . Кога зборуваме за првиот кат, зошто тоа е споредна опција во споредба со вториот кат?

Бидејќи е секако поблиску до улицата, полесно е да стигне бучава до неа, но и за крадците. Од друга страна, станот на вториот кат е доволно висок, и повторно, не е проблем да се качувате по скалите до него доколку се расипе лифтот или треба да се пренесе мебелот. Исто така, погледот од терасата на вториот кат е подобар отколку на првиот кат и осветлувањето е подобро.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави