ЛЕКАР ОД КИНА: ЈАС НЕ ПРЕПОРАЧУВАМ НИКАКОВ ЛЕК! СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА…

- Advertisement -

„Вистината е дека дури и ако одите во болница, нема да добиете третман специјално насочен кон коронавирусот. Достапна е само терапија за поддршка. Затоа, не се разочарувајте ако не можете да влезете во болницата. Правете ги работите што ви ги пишувам денес.“, Професор Вонг Кин-Чунг, во Хонг Конг.

Секој член на вашето семејство треба да ја исплакне устата со солена вода кога влегува и излегува дома. Користете ладна вода, а не топла вода. Студената вода ќе ги ограничи крвните садови во устата и грлото, со што ќе се намали можноста за вирусите да влезат во крвотокот.

Солена вода ќе го стабилизира s-протеинот на површината на вирусот, што го отежнува прицврстувањето на мукозните мембрани. За да влезат во нашето тело, коронавирусот прво мора да се врзува за одредени специфични протеини во мембраната, а потоа да се размножуваат. Затоа, плакнете ја устата често. Ќе биде уште подобро ако користите миење на устата со нешто што содржи алкохол.

- Advertisement -

Ако имате позитивен тест, но не можете да бидете примени во болница, самоизолирајте се дома. Ова значи посебна просторија! И носете маска цело време! Членовите на вашето семејство исто така мора да носат маски во секое време. Ако ги спречите капките, веројатно нема да заразите некого.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави