Лекување со фолија. Чудесната моќ на алуминиумската фолија

- Advertisement -

Руските и кинеските исцелители веќе долги години ја користат алуминиумската фолија со чија помош на едноставен и природен начин, отстрануваат здравствени потешкотии кај луѓето.

Кој би знаел дека вакво помошно средство се крие токму во вашата кујна?Од долгогодишното искуство, може да се заклучи дека алуминиумската фолија помага при:Болки во ‘рбетот, вратот, рацете, колената, стапалата и зглобовите
Болкиво мускулите
Последици од воспаленија
Постоперативни рани
Изгореници

Облоги против болки во мускулите и зглобовите: Овој вид на терапија е надворешна и може да ги ублажи болките на вратот, грбот и зглобовите. Најприменлива е кај ишијас, артритис и болки во петите. Намотајте алуминиумска фолија на болното место и завиткајте со завој. Оставете го во текот на денот и ноќта. Терапијата практикувајте ја 10 -12 дена.

Прва помош при изгореници: Со алуминиумската фолија успешно ќе ги намалите болките предизвикани од изгоерници. Заболеното место изложете го на ладна вода неколку минути. Ако кожата не е оштетена исчистете ја со чиста и мека ткаенина. Откако ќе ја исушите раната, ставете маст за изгоренци, а потоа покријте го со стерилна газа. Намотајте парче алуминиумска фолија и заврзете. Оставете, додека не исчезне болката.

- Advertisement -

Лек за подочници: Ако сакате после непреспиена ноќ да изгледате одморено и свежо, еве што треба да направите. Исечете алуминиумска фолија која претходно ќе ја ставите неколку часа во замрзнувач. Замрзнатите траки ставете ги под очите неколку секунди.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави