Мед и сода бикарбона – лек кој ги уништува и најопасните болести

- Advertisement -

Мешањето сода бикарбона со јаворов сируп или мед можеби изгледа како бизарна идеја, но се верува дека клетките на ракот се хранат со шеќер.
Научниците по 60 годинис фатиле дека сите истражувања се базирале на погрешна претпоставка.
Познато е дека рафинираниот бел шеќер е висококалоричен, а нутритивно слабо вредна намирница. Покрај тоа индустриски е високопреработена, што значи дека во процесот на производство неретко се користат хемикалии.

Премногу пеќер и кај здравите луѓе ги зголемува шансите за развој на дијабетес.
Брзината со која глукозата од намирниците доаѓа во крвта ја нарекуваме гликемиски индекс (ГИ). Колку е поголем ГИ на некои намирници, апсорпцијата на глукоза е побрза па така намирницита е непогодна за дијабетичари, но најчесто и помалку препорачлива за здравата популација.

Идејата за мешање сода бикарбона со јаворов сируп или мед изгледа бизарна затоа што клетките на ракот се хранат со шеќери. Но, тука пеќер делува поинакво.
Клетките на ракот не успеваат да го искористат шеќерот за раст затоа што содата бикарбона ги неутрализира. Јаворовиот сируп или медот одат кон клетките рак (кои трошат 15 пати повеќе глукоза од здрава личност), а со помош на сируп содата влегува во клетките на ракот.

- Advertisement -

Подготовка:
Измешајте дел од сода бикарбона со три дела јаворов сируп или мед. Затоплете и мешајте на многу лесен огин десет минути. Земете три лажици на ден, месец дена. При оваа терапија треба да се избегнува месо, шеќер и бело брашно.
Доволно е да се консумираат три кафеави лажици на ден во период од месец дена и ќе биде многу подобро.

фото: Пиксабеј

Последни објави

spot_img

Поврзани објави