Народни верувања: Овој трик открива КОГА ќе се омажите, потребни ви се само 3 работи

- Advertisement -

Скоро и да нема девојка која барем еднаш во животот не се прашувала кога ќе се сретне со сродната душа и ќе се омажи.

Нормално е да размислувате за тоа од време на време, и сега постои начин да откриете колку години ќе имате кога тоа треба да се случи.

Постојат многу народни верувања, а оваа стара традиција ја воодушевувале многу девојки.

- Advertisement -

Најдобро од сè, потребни ви се само 3 работи: чаша вода, прстен и конец.

Наполнете ја чашата на половина со вода и закачете go конецот на прстенот , а потоа подигнете ја така што да виси над чашата. Полека спуштете го конецот со прстенот во стаклото и оставете го да виси.

Народното верување вели дека онолку пати колку што прстенот се движи лево и надесно претставува број на години што ќе ги имате кога ќе стапите во брак.

Девојките кои го испробаа овој трик тврдат дека е вистина бидејќи колку и да ја повторувале оваа постапка, прстенот секогаш се движел исто толку пати налево и надесно.

Дали и вие сте го пробале овој трик?

Последни објави

spot_img

Поврзани објави