Научниците потврдија: душите не умираат – се враќаат во универзумот. Еве ја потресната приказна за маж кој се вратил од другиот свет!

- Advertisement -

Научниците потврдија: душите не умираат – се враќаат во универзумот. Еве ја потресната приказна за маж кој се вратил од другиот свет!

Списанието Reanimation објави нова научна студија во која научниците пронајдоа нови докази дека постои живот после смртта.

Научниците веруваат дека по физичката смрт нашата душа продолжува и се враќа во универзумот, сфати Скандалоз. Најголемата медицинска студија за искуства блиску до смрт надвор од телото беше спроведена на Универзитетот во Саутемптон во Англија.

- Advertisement -

Наодите од оваа студија се дека штом мозокот целосно ќе се исклучи, сè уште постои одредена свесност и перцепција.

Истражувачите поминале повеќе од четири години проучувајќи повеќе од 2.000 пациенти.

Оваа студија опфати пациенти од 15 различни болници во Австралија, САД и Обединетото Кралство. Сите пациенти немаа отчукување на срцето или мозочна активност некое време. Во времето кога биле сметани за клинички мртви, речиси 40% од пациентите кои преживеале реанимација опишале дека имаат сензации и перцепции. Оваа свест вклучува чувство на смиреност или промена на времето (или забавување или забрзување на времето).

Оваа свест ја чувствуваат 39% од 140-те преживеани од нешто повеќе од 2.000 испитувани пациенти. Некои од овие пациенти виделе силна светлина, златни молњи или сончева светлина. Чувство на страв, давење или лизгање низ длабока вода доживеале и други пациенти.

57-годишен маж од Саутемптон е прогласен за мртов веќе три минути. По реанимацијата, тој рече дека за овие три минути од аголот на просторијата можел да го набљудува процесот на реанимација од страна на лекарите.

Најшокантно, тој можеше да ги раскаже постапките на медицинскиот персонал и звукот на машините што се користеа во неговиот процес на реанимација. Д-р Џери Нолан, главен уредник на списанието Reanimation, ја коментираше студијата и рече дека д-р Парнија и неговиот тим дошле до неверојатно откритие што ќе отвори нови врати за други истражувања.

На овој начин сме уште поблиску до откривање на вистината за тоа што се случува кога ќе умреме.

Ве молиме споделете го вашето мислење за ова прашање. Што мислиш? Дали нашата душа доживува физичка смрт?

Последни објави

spot_img

Поврзани објави