На сите им покажа точно: Држете 60 секунди лажица на јазик и дознајте дали сте болни

- Advertisement -

Наједноставен начин да проверете дали сте здрави, е да земете кажица и да ја ставите на јазик.

Држете ја само една минута. Ако вашата лажичка е чиста и без дамка и непријатен мирис, значи дека немате никаков здравствен проблем со внатрешните органи.

Ако е пристуен мирис: Трул мирис – проблеми со белите дробови Слатко – може да биде во прашање проблем со дијабетис Амонијак – проблеми со бубрезите
Ако се појават дамки:

- Advertisement -
  • Бели или жолти во дебел слој – дисфункција на штитните жлезди
  • виолетова – бронхитис, слаба циркулација, високо ниво на холестерол
  • Бела – респираторна инфекција
  • портокалова – болест сон бубрегот

Оваа метода е чисто информативно и никако не може да ја замени консултацијата со докторот.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави