На сите им покажа точно: Држете 60 секунди лажица на јазик и дознајте дали сте болни

- Advertisement -

Наједноставен начин да проверете дали сте здрави, е да земете кажица и да ја ставите на јазик.

Држете ја само една минута.
Ако вашата лажичка е чиста и без дамка и непријатен мирис, значи дека немате никаков здравствен проблем со внатрешните органи.

Ако е пристуен мирис:
Трул мирис – проблеми со белите дробови
Слатко – може да биде во прашање проблем со дијабетис.
Амонијак – проблеми со бубрезите

- Advertisement -

Ако се појават дамки:
Бели или жолти во дебел слој – дисфункција на штитните жлезди,виолетова – бронхитис, слаба циркулација, високо ниво на холестерол,Бела – респираторна инфекција,портокалова – болест сон бубрегот

Оваа метода е чисто информативно и никако не може да ја замени консултацијата со докторот.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави