НЕВЕРОЈАТНА СУМА: Пресметал колку вреди работата на неговата сопруга низ дома и го шокирал светот со таа сума

- Advertisement -

На еден блог кој го води извесен Стивен, осамна текст, кој го заобиколи светот. Причината за тоа е што многу луѓе, всушност, се пронаоѓаат во него!

„Размислував, но никако не можам да си дозволам дадилка и домашна помошничка… Мојата жена е принудена да ја остави работата и во целост да се посвети на куќата и детето. Го храни, му менува пелени, го теши кога плаче… но тоа е само почеток!

Да, таа е мајка и природно е да се грижи за своето дете, но размислете колку пари мора да дадат мајките кои, поради работата, не можат!“

- Advertisement -

Стивен дури и пресметал колку на годишно ниво би чинело се` што неговата сопруга извршува:

Просечна заработка на дадилка – 705 долари неделно, 36.660 годишно.
Чистење на куќата – 50 до 100 долари секој пат, или 5.200 годишно.
Купување намирници – 65 долари секој пат, 4 пати неделно, или 13.520 годишно.

Готвење – 240 долари неделно, 12.480 годишно.

Финансиски помошник (располагање со буџет, плаќање сметки) – 15 долари на час, 5 часа неделно, 3.900 долари годишно.

Организација на собирање на семејството – семејни ручеци и др – 75 долари на час, 4 часа, 3 пати годишно, вкупно – 900 долари годишно.
Перење облека – 25 долари неделно, 1.300 долари годишно.

Вкупната сума годишно изнесува 73.960 долари!

„Чувствувам срам, бидејќи некое време ништо немам купено за неа. Се чувствувам неугодно бидејќи таа цело време мислеше дека премногу троши и сите наши приходи ги фрла залудно“.

„Таа ме сака мене и нашиот син, секако без никаква парична надохнада! Меѓутоа, мораме да замислиме за тоа дека нивната работа објективно вреди многу повеќе.“

„На овој чуден начин, сакав да изразам длабока почит. Таа вреди повеќе од секој скапоцен камен на светот.“

Ако се согласувате со ова, споделете со пријателите!

Последни објави

spot_img

Поврзани објави