Нема веќе бесплатно испитување на антитела во Институтот, еве по која цена ќе се наплаќа

- Advertisement -

Нема веќе бесплатно испитување за присуство на антитела на Институот за имунобиологија и хумана генетика во Скопје. Од вчера за оваа услуга граѓаните ќе плаќаат приватно по 736 денари, соопшти Институтот.

Согласно дописот од Фондот за здравствено осигурување почнувајќи од 15 април 2021 година на Институтот за имунобиологија и хумана генетика во Скопје нема да се работат тестови за концентрација на антитела кон SARS-CoV-2 на товар на ФЗОМ.

Оваа услуга ќе биде достапна и натаму само на товар на пациентите (приватно) и ќе чини 736 денари“, се наведува во известувањето потпишано од директорот на Институтот проф. д-р Александар Петличковски.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави