Никој не може да се согласи за одговорот. Возачи, докажете се: Кој има предност на оваа раскрсница?

- Advertisement -

Дали мислите дека сте добар возач?

Илустрација за раскрсница која се скара со многумина кружи на социјалните мрежи, а судејќи според одговорите, многу возачи не треба да имаат возачка дозвола.

Како што може да се види на сликата, има камион, автомобил и автобус на раскрсницата каде што нема семафори. Камионот треба да сврти лево, автомобилот десно додека автобусот оди исправено.
По кој редослед ќе оди?

- Advertisement -

1. камион, автобус, автомобил
2. камион, автомобил, автобус
3. автобус, камион, автомобил

4. автобус, автомобил, камион
5. автомобил, камион, автобус
6. автомобил, автобус, камион

Споделете го вашето мислење со нас во коментарите на Фејсбук и споредете го со мислењата на другите возачи.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави