Оваа српска пејачка е внука на видовитата Баба Ванѓа, еве што наследила од неа (ФОТО)

- Advertisement -

Иако се повлече од музичката сцена кога беше во екот на популарноста, Данијела Враниќ направи многу за да остане во сеќавањата до ден – денес кај публиката. Тој сè уште живее за песната, дури и подготвува нова, но со години е надвор од естрадата.Но само неколкумина одбрани знаат дека таа е и внука на славната слепа пророчица Баба Ванѓа (Вангелија Пандева Димитрова, родена 31 јануари 1911 во Струмица, починала на 11 август 1996 во Софија).

Поточно, жената која стана светски позната по своите интуитивни способности е тетка на таткото на Даниела.Пејачката открива што се сеќава и како ја доживува славата на нејзината баба.„Можеше да предвиди кога ќе се случат некои радикални работи, но ние тоа не го доживеавме. Постојано барав од тато да ми каже дали можеби баба имала кажано нешто за нас, и тој секогаш шегувајќи ни го кажувал сето тоа. Всушност, дека и сестра ми и јас ќе бидеме среќни.

Инаку, тато беше тој што негираше сè што ќе рече баба не и веруваше“ – вели данијела која пред неколку месеци купи стан во „Белград на вода“.Иако познатата пророчица не и е родена баба, пејачката е сигурна дека наследила силна интуиција од неа.„Порано бев во можност да предвидувам работи.

- Advertisement -

Дефинитивно имам силна интуиција, толку многу што моите другарки честопати се воодушевуваат од тоа колку е изразена. Тоа ми значи многу во мојот бизнис затоа што секогаш знам дали нешто ќе биде како што треба или не.

Сепак, никогаш не сум сакала премногу сериозна за да зборувам за тоа“ – вели пејачката и открива колку била навистина блиска со Баба Ванѓа.„Не чувала како бебиња мене и сестра ми, но не се сеќавам на тоа. За нас како мали, тоа беше само нашата баба и ништо повеќе. Ние ја сакаме и се гордеам со неа само како баба, а не како видовита“ – додава Даниела.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави