Ова не е обична вежба туку терапија: Држете ги нозете подигнати 10 минути и ќе бидете изненадени од она што ќе се случи!

- Advertisement -

Ова не е обична вежба туку терапија: Држете ги нозете подигнати 10 минути и ќе бидете изненадени од она што ќе се случи!

Ова не е обична вежба, туку вистинска терапија. Вежбата нема да влијае врз вашата фигура, но ќе ви помогне подобро да се чувствувате и физички и психички, што е исто така многу важно.

  • 5 корисни ефекти од оваа вежба:
  • се намалуваат отоците на нозете
  • се елиминира синдромот на уморни нозе
  • се подобрува варењето!
  • го опушта нервниот систем
  • придонесува за психички мир

Држете ги нозете подигнато барем 10 минути дневно и резултатите ќе ве изненадат!
Можеби ќе ви се причини дека оваа вежба е необична, но не си помислувајте дека ова е некоја глупава измислица.

- Advertisement -

Напротив, оваа вежба е многу корисна за вашето здравје. Ова не е обична вежба туку вистинска терапија. Слична е на јогата чија цел е воспостави врска меѓу телото и духот, а исто така е многу корисна и за циркулацијата.

Не плашете се да испробате нешто ново. Оваа вежба нема да влијае врз вашата фигура, ниту ќе ги направи вашите нозе поубави, но со нејзина помош ќе се чувствувате подобро и психички и физички, што е исто така, многу важно.

КАКО СЕ ИЗВЕДУВА ВЕЖБАТА:
Пронајдете мирно место и издвојте 10 минути кои ќе си посветите себеси. Потребно е да обезбедите услови кои ќе ви овозможат да ги затворите очите и да одморите. Ако во меѓувреме зборувате на телефон или читате пораки, нема да го постигнете истиот ефект.

Легнете на грб, а бутовите нека бидат одалечени околу 15-20 см од ѕидот. Свиткајте ги нозете во колената и потпрете се со петите на ѕидот. Доколку бутовите се наоѓаат под прав агол во однос на грбот, тогаш задникот ќе биде на правилно растојание од ѕидот.

Исправете ги нозете и потпрете се на ѕидот со целата површина на стапалата. Не ги свиткувајте нозете во колената и опуштете ги.

Ставете перница под глава (или грбот). Треба да ви биде многу удобно. Затворете ги очите и дишете. Ставете ја едната дланка на стомак, а другата на срце.

Бидете свесни за своете дишење. Вдишувајте броејќи до 2, а издишувајте броејќи до 4. Задржете се во оваа положба 10 минути со затворени очи. Дишете и опуштете се.

Оваа вежба не воведува во состојба на медитација иако за тоа не сме свесни. Ќе почувствуваме како нашето тело и ум нурнуваат во мир и постигнуваат хармонија. Во овој миг можете да си кажете и некоја молитва за здравје и мир.

Со текот на времето, кога ќе ја практикувате оваа вежба, ќе забележите дека од неа има се’ повеќе благодети. Ќе започнете да се чувствувате многу подобро и поздраво.

Затоа, не чекајте и започнете уште денес! Направете чекор кон поздрав живот!

Последни објави

НЕМА ДА ИМАТЕ ЛОШ ЗДИВ АКО ОВА ГО ПИЕТЕ СЕКОЕ УТРО

НЕМА ДА ИМАТЕ ЛОШ ЗДИВ АКО ОВА ГО ПИЕТЕ СЕКОЕ УТРО Дали имате дигестивни проблеми, дали страдате од непријатен мирис на пот и лош здив?...

ЛЕКАРИТЕ ОТКРИЛЕ КОЈА ХРАНА НАЈМНОГУ ТРЕБА ДА ЈА ЈАДЕТЕ НА ЕСЕН: Не само што е здрава, туку и ќе ви го промени расположението за...

ЛЕКАРИТЕ ОТКРИЛЕ КОЈА ХРАНА НАЈМНОГУ ТРЕБА ДА ЈА ЈАДЕТЕ НА ЕСЕН: Не само што е здрава, туку и ќе ви го промени расположението за...

Секоја вечер пиела по едно ПИВО: Еве што се случи со ОРГАНИЗМОТ по една година!

Секоја вечер пиела по едно ПИВО: Еве што се случи со ОРГАНИЗМОТ по една година!Верувале или не, пиењето едно пиво дневно е исклучително добро...

Легнавте да СПИЕТЕ и чуствувате ГЛАД: Не мора да јадете, направете го ОВА!

Легнавте да СПИЕТЕ и чуствувате ГЛАД: Не мора да јадете, направете го ОВА!Нутриционистите советуваат дека течноста сепак е вистинскиот избор Сите сме имале многу пати...

ВАКА СЕ КИСЕЛЕЛА ЗЕЛКАТА ВО ЈУГОСЛАВИЈА: Нема да СЕ РАСИПЕ ако само го додадете ОВА!

ВАКА СЕ КИСЕЛЕЛА ЗЕЛКАТА ВО ЈУГОСЛАВИЈА: Нема да СЕ РАСИПЕ ако само го додадете ОВА! На секои 10 l вода додадете 250 гр сол и...

Поврзани објави