Овие симптоми не смеете да ги игнорирате – тоа е знак дека во вашето тело се формира тромб кој може да убие

- Advertisement -

Овие симптоми не смеете да ги игнорирате – тоа е знак дека во вашето тело се формира тромб кој може да убие.Првиот знак дека во вашето тело се формираат крвни грутки може да биде смртоносен.

Тромбот може да биде исклучително опасен по животот, од крвните патишта се шири по цело тело и може да го нападне срцето, мозокот и другите органи и да доведе до фатален исход.

Кога тромбот ќе ја запуши артеријата, мозокот, срцето и белите дробови престануваат да добиваат кислород и како последица на тоа може да доживеете срцев или пак мозочен удар.

- Advertisement -

Ова се симптомите кои покажуваат дека мора да посетите доктор:
Отекување – ова може да се случи на истото место каде што се развил тромбот;

Болка – Како што состојбата се влошува, така ќе чувствувате сè повеќе болка;

Тешко дишете – доколку се случи ова може да значи дека тромбот се преместил од раката или ногата во вашите бели дробови. Може да се појави кашлица или пак крв при кашлање;

Грчеви во долниот дел од ногата – ова чувство се појавува доколку тромбот се развил во ногата.

Кога тромбот се јавува во близина на срцето, се појавуваат следните симптоми:
– Силна болка во рацете и прстите;
– Потење;
– Потешкотии со дишењето.

Тромбот може да стигне и до мозокот и да предизвика мозочен удар. Внимавајте на овие симптоми:
– Потешкотии во видот и говорот и
– Малаксаност.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави