Огнен столб го најавува крајот на светот: Снимката од Индонезија зачуди илјадници

- Advertisement -

Фрапантна снимка од огнен столб кој исчезнува во воздухот направи вистинска паника на индонезискиот остров Сулавези и прегледан е на јуТјуб над 10.000 пати.

Причината за овој бизарен феномен се уште не е утврдена, што ги наведе теоретичарите на завери да предложат дали тоа е поврзано со библиските пророштва.
„Библијата вели дека во последно време ќе видиме необични знаци на небото. Не претпоставувавме дека тоа ќе ги направи човек“, вели еден од нив.

„Дали се уште имаат контрола над временските машини? Ако не имаме проблем„, тврдат други.
Додека еден од гледачите посака сите да побегнат од тоа место, друг не е убеден дека огнениот столб претставува опасност.

- Advertisement -

Некои тврдеа дека се може да се објасни со неодамнешната ерупција на вулканот Анак Кракатау.Сеизмичкиот шок предизвика разорно цунами кое уби дури 400 луѓе и остави околу 40.000 без дом.
Туристите се исто така предупредени да се држат подалеку од вулканот откако наишле на густи облаци пепел кои се креваат кон врвот.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави