Оставил лист зелка на ногата во текот на ноќта- резултатите биле видливи веднаш

- Advertisement -

Сите знаеме дека храната која секојдневно ја конзумираме содржи високо ниво на разни хранливи материи и допридонесува за подобро здравје. Зтаоа и ги јадеме, зарем не?

Дали сте знаеле дека една од најдобрите намирници кои се нанесуваат на кожа е зелката?

Облоги од зелка се вообичаени во домашната медицина, а се исклучително ефектни.

- Advertisement -

Може да ги користите за:

Зараснати нокти на нозете – луѓето ја користат зелката за да го остранат гнојот од зараснатите нокти и да спречат инфекција. Само треба да замотате неколку листови зелка околу ножниот прст и да ги прицврстите со завој. Потоа прекријте ги со чорапа и оставете да делуваат во текот на ноќта. Повторувајте ја процедурата доколку е потребно.

Намалува болка – црвената зелка содржи доста антиоксиданси. Сѐ што треба да направите е да ја измиета и да ја нанесете на рана. Прицврстете ја со завој и таа ќе делува во текот на ноќта.

Артритис – ставете листови зелка помеѓу два слоја пластична фолија и со оклагија исцедете го сокот. А потоа листовите нанесте ги директно на кожата и прицврстете го завојот.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави